A Momentum Rovó Lászlót, a Fidesz Szabó Sándort akarja lemondatni

Kedden két lemondásra felszólító sajtóközlemény érkezett a Szegeder postaládájába. A közlemények alább olvashatók.

Előbbit a Momentum nevében küldte Mihálik Edvin és Rovó László egyetemi rektor lemondását kéri a körülötte kialakult botrány miatt. Részletek itt. A másikban pedig a Fidesz helyi szervezete szólítja fel Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselőt lemondásra, amiért Orbán Viktorék ellen szavazott ma a Parlamentben. Részletek itt.

A Momentum közleménye:

„ROVÓ LÁSZLÓ ÉS B. NAGY LÁSZLÓ MÉLTATLANUL VISELKEDTEK!

Ezért haladéktalanul távozniuk kell a pozíciójukból és a le kell mondaniuk hivatalukról. Hetek óta egy ország változtatta meg az életritmusát, mindennapjait; a gyerekek az online tanulás lehetetlen helyzeteivel, a szülők a munkahelyük elvesztésének rémével küzdenek. Az időseket nem látogathatják a gyermekeik, unokáik, és a társadalom egy jelentős része kötelességből olyan terheket vállal magára, amit ez a helyzet megkövetel.

A Szegedi Tudományegyetem rektora és Szeged Fideszes országgyűlési képviselője ezzel szemben hatalmi arroganciájukban, magukat mindenen felülállónak tekintik. A rektor a saját maga által aláírt szabályokat se tartja be, B. Nagy László pedig a vasárnapi nyilatkozatát már hétfőn meghazudtolja. Milyen példát mutatnak ezzel a szegedieknek?

A Momentum szegedi szervezetének álláspontja a következő:

  1. Az a rektor, aki több egyetemi kollégáját, klinikai dolgozót is megfertőzhetett koronavírussal, mert felelőtlenül, a kormány ajánlásával szemben nem vonult karanténba miután a veszélyzónában üdült, az méltatlan a feladata ellátására, ezért le kell mondania a pozíciójáról!
  2. Az az országgyűlési képviselő, aki koronavírus fertőzött emberrel került kapcsolatba és ezt követően nem vár két hétig házi karanténban, hanem elmegy az Országgyűlés ülésére egy sor 65 év feletti – veszélyeztetett korú ember közé, az felelőtlenül viselkedik egy válsághelyzetben, ezért távoznia kell az Országgyűlésből!”

 

A Fidesz közleménye:

„Az MSZP-s Szabó Sándor mondjon le a parlamenti képviselőségről!

Újabb történelmi lehetőséget szalasztott el a baloldali ellenzék hétfőn az Országgyűlésben: a kicsinyes pártpolitikai érdekek helyett most dönthettek volna a magyar emberek védelme mellett. A baloldal és a függetlenek javarésze azonban nem szavazta meg a kormány számára cselekvési lehetőséget jelentő koronavírus-törvényt, köztük a szegedi szocialista Szabó Sándor sem.

Szabó Sándor ezzel méltatlanná vált közhivatalára, a szegediek nem azért szavaztak neki bizalmat, hogy sorskérdésekben, járvány idején Szabó szembeforduljon az emberekkel, az emberek védelmével, és a magyar emberek jogos elvárásaival.

Szabó Sándor leszerepelt, mert nem szavazta meg a koronavírus-törvényt, ezzel akadályozta a kormányzatot a hathatós védelem megszervezésében. Szabó Sándor így méltatlanná vált az emberek képviseletére.

A szocialista Szabó Sándornak azonnal le kell mondania!

Szegedi Fidesz”

 

Nyitókép: a koronavírus-járvány miatt kiürült szegedi Kölcsey utca 2020. március 24-én délután. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder