A Momentum is plakátolt a szegedi oszlopokon

Fotó: Mihálik Edvin, Momentum

Éppen egy héttel azután, hogy megírtuk, bár a pártoknak is sok helyen fejtörést okozó új szabályozás közepette is Szegeden például mindenképp lehet plakátolni, ezt eddig csak a kormánypárt tette meg, megtört a jég: több tucat plakátot kiszórt a Momentum is a szegedi oszlopokra.

Az EP-választás hajrájában a szegedi villanyoszlopokon már nem csak a Fidesz-KDNP, hanem a Momentum Mozgalom plakátjaival is találkozhatunk. Az sem ritka, hogy – teljesen jogszerűen – egymás alatt foglaljanak helyet a poszterek, amelyek közül az előbbi azt hirdeti, hogy “a bevándorlást meg kell állítani” és “üzenni kell Brüsszelnek”, ez utóbbi pedig azt, hogy EU-s pénzt “csak iskolákra, kórházakra és munkahelyekre szabad elkölteni”.

Sok településen egyébként tényleg teljes a káosz a terén, hogy szórhatnak-e kampányplakátokat a jelölő pártok aktivistái vagy sem, de a Szegeden is szolgáltató Nemzeti Közművek (NKM) már a kampány elején közölte weboldalán közzétett tájékoztatójában, hogy náluk lehet, csak pár feltételt be kell tartani: egy formon előre be kell jelenteni és csak a kartonon felerősített plakátok jöhetnek, ragasztgatás nincs. Információink szerint a szocialisták is a jövő hét elején elkezdenek oszlopokra is plakátolni – a kormánypárthoz és a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonlóan nekik eddig óriásplakátjaik is voltak, valamint nemrég feltűntek az LMP úgynevezett citylight plakátjai, amelyek a megállók oldalán láthatók.

Hirdetés