A ligetbe mondjuk ne menjünk a hétvégén

Fejtörést okoz az önkormányzatnál, hogy a szegedi parkokkal és töltésekkel mit tegyenek a hosszú hétvégekor, amikor a jó időben százak csődülnének ki. Le nem zárják ezeket, viszont arra kérnek, hogy ne használjuk.

Miután Orbán Viktor csütörtökön végre bejelentette, hogy azon túl, hogy meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat, lényegében semmit sem tesz a kormány a húsvéti időszakban a vírus fékezése érdekében, az önkormányzatok ölébe hullott a feladat, hogy a hét utolsó munkanapjának estéjén kitalálják, milyen rendeletet hoznak már másnapra.

A szegedi önkormányzat által elrendelteket sokan kritizálták, legfőképpen azt a pontot, hogy a Mars téri piac is be kell, hogy zárjon a hétvégére, holott élelmiszert árulnak. Erre valószínűleg egyébként azért esett a döntés, mert egy kisboltban vagy áruházban könnyebb lehet kezelni a beáramló tömeget, bár a piac esetében is megoldható lett volna mindez.

A város parkjai és más rekreációs zöld területei esetében azonban nem ilyen könnyű a helyzet, ezeket nem lehet ugyanis csak úgy bezárni. Ez egyébként máshol is probléma, országszerte tucatnyi település határából fordítják vissza az autókat, ha abban nem helyiek ülnek, hanem üdülni, túrázni érkezők. A szegedi töltésekre és parkokra, de elsősorban a város tüdejeként emlegetett újszegedi Erzsébet ligetre tehát nem kerül lakat, nem fogják egy két kilométeres piros-fehér szalaggal körbekeríteni, az önkormányzat viszont arra kér mindenkit, hogy ne használja a népszerű parkot.

Erről Mihálik Edvin posztolt is pénteken délelőtt. Azt írja, alapvetően nagy öröm, hogy sokan mennek a jó időben a ligetbe, de nem most. „Arra kérem önöket, hogy járuljanak hozzá a járvány elleni védekezéshez azzal, hogy lehetőségeikhez mérten otthon maradnak, és kerülik az olyan helyszíneket, ahol sok másik ember is tartózkodik!” – fogalmazott.

Security Check Required

No Description