A látogatók képeiből nyit tárlatot a REÖK nyáron

A Regionális Összművészeti Központ felhívása szerint április 10-ig lehet jelentkezni Szeged egyik legjelentősebb kulturális eseményére, a A XL. Nyári Tárlatra kiállítónak.

A Május 24-től július 14-ig tartó eseményre festménnyel, kisplasztikával, szoborral, érem- vagy egyéb sorozattal is lehet nevezni.

 

Jelentkezni a reok.hu weboldalon keresztül lehet, de természetesen csak komoly feltételek mellett. A felhívás szövegében a REÖK ezt meg is jegyzi:

„Olyan, kiállításra kész alkotásokat várunk, amelyeket lehetőleg országos tárlaton még nem mutattak be. Festményekből 2 darab, sorozatból 1 (legfeljebb 3 darabból álló), kisplasztikából, szoborból szintén 2 darab adható be, éremsorozatból 1 (maximum 5 darabból álló). A sorozatokat a zsűri megbonthatja. Kérjük, az elmúlt két évben készült alkotást szíveskedjenek beadni. A művek biztonsága és épsége érdekében kérjük, postai úton ne adjon be alkotásokat!”

A fiatal művészeknek talán mondani sem kell, hogy ez mekkora lehetőség, hiszen amennyiben alkotásuk bekerül a tárlatba, úgy neves hazai művészek művei mellett szerepelhetnek majd az övék is.

 

Nyitókép: Google Maps