A kocsmákat nem zárják be

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón beszélt arról, hogy pontosan hogyan kell értelmezni a szórakozóhelyek bezárást, illetve a rendezvények korlátozását. Gulyás szerint egyértelműek a tájékoztatások.

  • Minden olyan helyet be kell zárni, ahol zene van, és a nem asztaloknál ülő vendégeket szolgálnak ki.
  • Ha ültetett egy hely, és csak zenés, de nem táncos, akkor nem kell bezárni.
  • Koncerteket úgy tartani, ha a vendégek ülnek, és egymás között két széket kihagynak.
  • A kocsmák nyitva tarthatnak.

Emellett – mint ismert – a megyei jogú városokat és Budapestet arra kéri a kormány, hogy a közösségi közlekedés járatait a csúcsidőszakokban sűrítsék. Gulyás szerint most dugóban ülni is jobb, mintha sokan lennének ezeken a járatokon. Az ingyenparkolás által okozott hiányt a kormány a jövő évi támogatásnövekedéssel kompenzálja majd, ígérte meg.

Az éjszakai kijárási korlátozásokkal kapcsolatban azt mondta, azért van, hogy ne legyenek különféle összejövetelek ebben a napszakban. Gulyás szerint az este 11 órás kötelező zárás nem volt elég, ezért szigorítottak. Az éjjel-nappali boltok, gyógyszertárak és benzinkutak maguk dönthetik el, hogy szeretnének-e nyitva tartani így is.

Hirdetés

A sokak által sürgetett iskolabezárásokat nem tartják indokoltnak, a kormány szerint elegendőek a mostani korlátozások. Az egyetemek és főiskolák, valamint az alapítványi gondozású oktatási intézmények saját maguk dönthetnek az online oktatás visszavezetéséről. A több, állami intézmény esetében a fenntartóé a döntés joga.

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.