A Kárász utcán is éttermet nyit a KFC?

Újabban ismét mozgolódások vannak az Ungar-Mayer palota sarki üzletében, pletykák szerint a Kentucky Fried Chicken nyitja majd meg ott harmadik szegedi üzletét, bár még a második sem készült el. Ezt azonban maga a vállalat sem tudta megerősíteni.

Nem kifejezés, hogy felpezsdült a franchiseok terjeszkedése Csongrád megye székhelyén, miután augusztusban pár nap eltéréssel adtuk hírül, hogy megnyílik Szeged második Starbucks kávézója és szintén második KFC-je. Előbbi a Kárász utcán a volt Alexandra helyén azóta már üzemel, utóbbi, egy drive-through, pedig lassan elkészül a Móravárosi körúton.

Most abban az üzlethelyiségben dolgoznak munkások (jelenleg bontanak bent), amiben két éve nyáron nyílt meg a Costa Coffee és zárt be azóta, és mindemellett ami Szeged egyik legcsodásabb szecessziós épületében van, amit a REÖK-öt is tervező Magyar Ede álmodott meg. Tehát a már lassan örökkévalóság óta a közelben állomásozó McDonald’s és az azóta eltűnt Pizza Hut után itt az újabb Amerika-láz a Kárász utcán, egy évben három új üzlettel. Vagy mégsem?

Az üzlet kialakításán dolgozók elmondása szerint KFC lesz, máshol viszont megint csak mást tudnak. És persze ott van a KFC is, akiket szintén megkerestünk. Azt felelték, „jelenleg nem tudunk semmit sem nyilatkozni a nyitás kapcsán”. Arra a kérdésünkre, hogy azért azt csak tudják, hogy nyílik-e ott üzletük vagy sem, nem feleltek.

Az étteremláncnak egyébként Budapesten 33, Debrecenben, Miskolcon és Pécsen 1-1, Szegeden pedig ugye 1 üzemelő és 1 (vagy 2) épülő üzlete van, és megtalálhatók a legtöbb magyar közép- és nagyvárosban.

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder