A Kanári-szigetekre menekült, amikor 8 évre ítélték költségvetési csalás miatt, most leltek rá a rendőrök

A Kanári-szigeteken bujkált egy többszázmilliós költségvetési csalás miatt elítélt férfi, akit európai együttműködéssel, a helyi rendőrök segítségével fogtak el – írja a police.hu.

A rendőrségi beszámoló szerint 892 millió forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt szabott ki letöltendő szabadságvesztést egy szegedi bűnszervezet résztvevőire a városi bíróság még 2020 márciusában. Az egyik, 8 év 6 hónapra ítélt férfi azonban a börtön elől külföldre menekült, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

J. Zoltán felkutatását a rendőrség erre specializálódott egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg. A körözött férfi nyomai a Kanári-szigetekre vezettek, így a rendőrök a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot a spanyol hatósággal. Az együttműködés eredményeként szeptember 18-án Tenerifén fogták el J-t, aki jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák.