A HVB elmarasztalta a szegedi Fideszt jogsértő magatartása miatt

Szabó Bálint, a Független Városi Szövetség polgármesterjelöltje még kedden jelentette be, hogy a Helyi Választási Bizottsághoz (HVB) fordult a személyét érintő, lejárató szórólapok ügyében. A HVB döntött.

A Szegedi Helyi Választási Bizottság helyt adott Szabó Bálint polgármesterjelölt által benyújtott kifogásnak, és határozatával megállapította, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Szegedi Szervezete jogsértést követett el. A HVB a szegedi Fideszt eltiltotta a további jogsértéstől.

Hirdetés

A Fidesz Szegedi Szervezete, mint kiadó terjesztett olyan szórólapokat, melyek megsértették a választási eljárásról szóló törvény szerinti jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás alapelvét. A szórólapok, melyeket számos szegedi háztartásba eljuttattak olyan valótlan állításokat tartalmaztak, amik alkalmasak a választói akarat befolyásolására. A Szegedi Helyi Választási Bizottság megállapította, a kifogásolt szórólap valótlanul állítja, hogy Szabó Bálint „a DK polgármesterjelöltje Szegeden”.

„Ez a nyilvánvalóan jogsértő cselekmény is mutatja, hogy a szegedi Fidesz és Kubatov Gábor által dróton rángatott, a Szeviép-botrányban nyakig merült milliárdos jelöltje retteg. Fél az általam, valamint a Független Városi Szövetség képviselőjelöltjei által képviselt független, civil, lokálpatrióta harmadik úttól: a valós és hiteles alternatívától. Ezért indítottak ellenem rágalomhadjáratot és lejárató kampányt, és ezért rongálták meg ‘ismeretlenek’ a plakátjainkat, molinóinkat. A szegediek október 13-án nemet mondhatnak az agresszióra, az erőszakra, a lopásra, a hazugságokra és a látszatpolitizálásra. Szeged nem lehet a korrupt és hiteltelen pártszövetségek és mutyi-koalíciók foglya: Szegedet vissza kell adnunk a szegedieknek” – fogalmaz Szabó Bálint közleményében.

 

Nyitókép: Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatója a szegedi Fidesz irodája előtt. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder