A HírTV műsorvezetője: Mi a helyzet az Ujhelyi István vezette Szegeden?

A pillanat, amikor Tápai Péter a szegedi Fidesz alelnöke kijavítja Velkovics Vilmost, a HírTV műsorvezetőjét. Velkovics azt kérdezte, hogy mi a helyzet az Ujhelyi István vezette Szegeden, milyen az adópolitika itt a járvány idején. Erre Tápai elmosolyodott, majd megjegyezte, hogy nem Ujhelyi, hanem Botka László, de egy és ugyanaz a kettő. Tulajdonképpen a műsor felkonferálása is így szólt: „A Századvég összesítette, hogy a balliberális vezetésű városok milyen megszorító intézkedéseket vezettek be, kiken spóroltak, illetve milyen célokra költötték a helyi adófizetők pénzét”. Vagyis a balliberális az balliberális, mindegy, hogy ki.

Utána persze elhangzik még Botka László neve, aki egyben „a baloldal karmestere” is. Általa találja ki a – nem lehet elégszer ismételni – baloldal a kommunikációs stratégiákat, mint például „az önkormányzatok kivéreztetése című” művet. Tápai ezután belekezd a helyi adópolitika részletezésébe, példaként a nagyadózó cégek adóinak, illetve a parkolódíjak emelését hozta fel. Amikor a helyi vállalkozások bérleti díját és az IKV viszonyát taglalja, Velkovics félbeszakítja: tudomása szerint az önkormányzat a teljes összegű iparűzési adóról szól csekket utalta ki a kormány intézkedései ellenére. A teljes beszélgetés alább:

Magyarország élőben extra: Tápai Péterrel (2021-03-31) – HÍR TV

Magyarország élőben extra: Tápai Péterrel (2021-03-31) – HÍR TVMagyarország élőben extra című műsorunkban kapcsoltunk Szegedre, ahonnan online kapcsolás segí…