A határnál talált járat „alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál” egy migrációs szervezet szerint

Facebook-posztjában hívja fel a figyelmet a Migration Aid, hogy a pénteken a határnál talált járat átmérője alig nagyobb azoknál, amit a földikutyák használnak.

„Vége a járványnak, ismét gőzerőre kapcsolt a migránsozós propagandagépezet. Ehhez sajnos teljes mellszélességgel asszisztál a rendőrség is. Büszkén mutogatják kamerastáboknak a frissen felfedezett “migránsalagutat”, ami alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál. A lyuk 40 centi átmérőjű, amin jó, ha egy gyerek átférne” – fogalmaznak a posztban.

A szervezet szerint ha el is tekintünk a járat méretétől, amin egy felnőtt biztosan nem férne át, az is kétségessé teszi a történetet, hogy itt folyamatos járőrözés van, pár száz méterenként őrtornyok állnak, illetve hő- és mozgásérzékelő kamerák pásztázzák a vidéket. „Hogyan termelt ki bárki láthatatlanul úgy 200 talicskányi földet, és hová tűnt az a fél hegynyi föld?” – vetik fel a kérdést.

Hirdetés

A hivatalos rendőrségi kommunikáció egyébként nem említi, hogy valaki át is jött volna az alagúton, mindössze annyit írnak, hogy „ismét a föld alatt próbálkoztak”. Mint fogalmaznak, „a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül bejövetel nem volt”.

Security Check Required

No Description