A gyerekekkel kampányoló Nemesiék felszólították Botkáékat, hogy ne kampányoljanak gyerekekkel

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy Botka László és a hozzá tartozó médiumok kampánycélokra használják a szegedi gyerekeket. Azért adtak ki ezzel kapcsolatban közleményt, mert Botka László és csapata „teleplakátolta az iskolákat a saját molinójával, majd a város által fejlesztett trolibuszok bemutatásakor gyerekeket kértek fel biodíszletnek, legutóbb pedig egyik szőregi iskola bejáratához telepítették a saját kampányrendezvényüket.”

Arról mi is írtunk, hogy megkérdőjelezhető módon került fel egy ÖSZE-molinó a Béke utcai iskola bejáratával szemben, illetve a szeged.hu beszámolójában is szerepeltek gyerekek a trolibusz bemutatásakor, biodíszletezés azonban feltehetőleg nem történt, mindössze egy iskolás csoportot is belekomponált a troli mellé a lap fotósa. Szőregen pedig egy családi napról számolt be a városi hírportál, ahol gyerekek is résztvevők voltak.

„Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy tartózkodjon a gyerekek kampánycélú felhasználásától! Ez tisztességtelen és manipulatív eljárás, bár ezt már megszokhattuk Szeged arrogáns polgármesterétől” – jelentette ki Tápai a szegedma.hu tudósítása szerint.

Itt jön a csavar, elég ugyanis megkeresni Nemesi Pál Facebook-oldalát, ha nincs kedvünk megvárni, hogy magától feldobja az algoritmus, és láthatjuk, hogy hasonlóképp mennek ott is a dolgok. Bár az utóbbi időben kevesebb gyerekes poszt van, azért az egy héttel ezelőtti újszegedi családi napról is van:


Júliusban azért még megjelentek ehhez hasonlók:

 

Nyitókép: Nemesi Pál / Facebook