A Fidesz támogatja Nemesi Pált, de három dolgot kérnek előtte

Három feltétellel támogatja Nemesi Pál független szegedi polgármesterjelöltet a Fidesz helyi szervezete – jelentette ki Bartók Csaba a párt helyi elnöke pénteken.

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz tárgyalásokat kezdett a független jelölttel. Úgy fogalmazott, Nemesi Pál felkészült, elkötelezett jelölt, akinek komoly gazdasági tervei vannak Szegeddel. Bár a polgármesterjelölt és a Fidesz elképzelései jelentős mértékben hasonlóak, vannak olyan témák, amelyekben eltér a két fél álláspontja – mondta.

Bartók a három feltételt is megnevezte, melyek így szólnak:

  1. Nemesi Pál határolódjon el az illegális bevándorlástól és adjon garanciát arra, hogy polgármesterként mindent megtesz a határ védelme, a kerítés fennmaradása érdekében.
  2. Az önkormányzat május 1-én bejelentett 10 ezer forintos támogatását emelje fel 13 500 forintra.
  3. Illetve garanciát kell vállalnia arra is, hogy a következő önkormányzati ciklusban megépül a harmadik híd.

A második pontban szereplő kérdésről korábban bővebben is írtunk. A lényeg, hogy az önkormányzat 10 ezer forintját előbb megtámadta a Fidesz, majd amikor bebizonyosodott, hogy nem ez a megfelelő taktika, inkább indítványozták, hogy az összeget emeljék fel 3 500 forinttal. A különbözetet pedig azzal fedezték volna, hogy bezáratják az önkormányzat hírportálját, a szeged.hu-t és a Szegedi Tükröt.

A Fidesz előbb felháborodott Botka 10 ezer forintos támogatásán, most pedig keveslik

(via MTI)