A Fidesz feljelentést tett a Mars téri piac ügye miatt

Feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a szegedi Mars téri piac uniós támogatással megvalósult átépítése ügyében a Fidesz helyi elnöke.

Bartók Csaba pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a beruházás nem volt sikertörténet. Tíz évvel ezelőtt “csaknem száz család életét dózerolták le” egyik napról a másikra. Az átalakítás a helyi piacosok megkérdezése nélkül, véleményüket arrogánsan lesöpörve történt meg – közölte a politikus.

A politikus kifejtette, azért a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, mert károsultak korábbi feljelentései rendre elakadtak. Az elnök úgy fogalmazott: “a vörös polip csápjai messzire elértek”. A Fidesz szegedi elnöke Botka László “polgármester szekértolói”, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyző a beruházás kapcsán tett intézkedéseit bírálta. A politikus szerint az érintett szegedi városvezetőkre akár letöltendő börtönbüntetés is várhat.

A Mars téri piac ügyében egyébként pár nappal ezelőtt büntette öt millió forintra a bíróság a Fidesz médiabirodalmához tartozó 888.hu-t, amiért több hamis állítást is lehoztak. (via MTI)