A Fidesz előbb felháborodott Botka 10 ezer forintos támogatásán, most pedig keveslik

Érdekesen közelíti meg a kormánypárt Botka László május elsején beígért támogatási tervét, melyben minden szegedi nyugdíjasnak és általános iskolás korú gyermek családjának ígértek meg tíz ezer forint készpénzt őszig.

A dolog már ott érdekes, hogy a Fidesz lényegében ugyanezt csinálta az Erzsébet utalványokkal a 2018-as választások előtt (és a választások után nem meglepően be is szüntették a dolgot), most mégis teljes felháborodással mentek neki a szegedi városvezetésnek, és rögtön azt hozták fel magyarázatként a 450 millió forintos ígéretre, hogy a polgármester már készül a bukásra, de előbb még „kétségbeesett ígérgetésbe kezdett”.

 

Berúgták a kampánymotort

 

„Berúgta a kampánymotort Szeged bukásra készülő polgármestere, aki kétségbeesett ígérgetésbe kezdett. Fogy körülötte a levegő, és fogynak az emberei is, nem maradt tehát más lehetősége, mint a számolatlan ígérgetés. Hiszen a szegediek egyre inkább látják, hogy a város mélyponton van, az utolsók között kullogunk a magyar nagyvárosok sorában; Szegeden nincs és Botka László miatt nem is lesz komoly ipar és nagyfoglalkoztató cég; Botka László korrupt kabinetje büntetőperek és büntetőügyek között vergődik; a polgármester körül pedig egyre több embert fenyeget a börtön.”

Legelőször, még május elsején ezzel reagált a helyi Fidesz a SzegedMának Botkára és az ígéretére. A témát persze azonnal felkapta az országos sajtó is, hiszen egészen érdekes, hogy a 2018-as választások előtt Erzsébet utalványokkal kampányoló párt ennyire beleszállt egy hasonló témába.

 

Fidesz: adjuk az időseknek és gyermekeknek a szeged.hu támogatását

 

Most azonban újabb közleménnyel jelentkezett a helyi Fidesz, melyben azt irányozzák elő, hogy a 10 ezer helyett legyen a támogatás inkább 13 ezer 500 forint.

Azt is elárulták, honnan lenne a különbözet előteremtve (magát a tízezret a többlet adóbevételekből finanszírozná a város): konkrétan a szegedi önkormányzathoz tartozó szeged.hu portál és a Szegedi Tükör lapok támogatásának megvonásából.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény így szól:

„A szocialisták ahogyan az elmúlt hetekben, most is hazudnak. Minden alapot nélkülöző rágalomhadjáratot indítottak Szegeden, azt hazudva, a Fidesz nem támogatja a Botka László által bejelentett támogatásokat. Ez színtiszta szocialista hazugság, a Fidesz ugyanis mindent támogat, ami az emberek érdekében áll.

Botka és hazug médiája állításával szemben ezért a Fidesz módosító indítványt terjeszt be a közgyűlés elé.

Ebben azt javasoljuk, hogy 13.500 forintos juttatásban részesüljenek mind az idősek, mind pedig a tanévet kezdő gyermekek is a Botka által belengetett 10.000 forint helyett. A pluszjuttatást könnyedén előteremthetjük, ha elvonjuk a szeged.hu, és a Szegedi Tükör c. szocialista propagandakiadványok támogatását. Inkább a szegedi idősekre és gyermekekre költsük a pénzt, mint hazug szocialista propagandasajtóra!

Fidesz szegedi szervezete”

 

Nyitókép: tejhatalom / tumblr