A Fidelitas egyik vásárhelyi vezetője segíthetett a 69 éves drogtermesztőknek Márki-Zay Péter szerint

Mi is megírtuk a napokban, hogy a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogtak egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisznövényt termesztettek.

A Hódpress több, egymástól független forrrásból is úgy értesült, hogy az egyik parlamenti párt ifjúsági tagozatának hódmezővásárhelyi tagja a 27 éves férfi, aki segített a 69 éves párnak a termesztésben. Márki-Zay a Vásáhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette információikat.

„Külön pikantériája a dolognak, hogy a helyi Fidelitasnak az egyik oszlopos tagja, egyik vezető arca az, aki bűncselekménybe keveredett ebben az ügyben” — állította a műsorban a vásárhelyi polgármester. „Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.”

Hirdetés

A Hódpress kereste a Fideszt és a Fidelitas-t, de még nem reagáltak.