A DK-n kívül az egész ellenzék Botkát támogatja

Sajtótájékoztatót tartott pénteken délután a Széchenyi téren az Összefogás Szegedért Egyesület. Az eseményen valamennyi párt helyi képviselője jelen volt, és bejelentették, hogy ősszel minden körzetben közös jelöltet állítanak, illetve hogy mind Botka Lászlót támogatják polgármesternek.

A tájékoztatón egyedül a DK nem volt jelen. Amikor a végén a SzegedMa erre rávilágított, Szabó Sándor annyit reagált, hogy ekkora szintű összefogás így is példátlan. „A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti-választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják” – mondta a kérdésre Szabó.

Hirdetés

Az összefogás sajtóközleményt is kiadott, melyben arról írnak, hogy „Szegeden is létrejött az együttműködés a demokratikus pártok között, közösen indulnak az őszi önkormányzati választáson. A civileket és pártokat összefogó szövetség célja, hogy Szeged a békés fejlődés városa maradjon. Ezért minden körzetben közös jelölteket állítanak, és együtt támogatják Botka László újraválasztását és programját.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Magyar Szocialista Párt, a Momentum, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Jobbik és az Összefogás Szegedért Egyesület közösen fog kampányolni a szolidáris, európai Szegedért! A szövetség küldetése, hogy Magyarország harmadik legnagyobb városa megőrizze szabadságát és önállóságát. És tovább erősítse Szeged regionális vezető szerepét a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a tudomány területén”

Jelen volt Szabó Sándoron túl Nagy Sándor momentumos alpolgármester, Mihálik Edvin, a párt szegedi elnöke, továbbá képviseltette magát a Jobbik és az LMP is.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder