A börtönben ülve csalt ki 380 ezer forintot a Szegedi Fegyház egyik lakója

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 35 éves, büntetett előéletű békési férfi ellen az ügyészség, aki börtönben ülve, telefonon keresztül csalt ki 380 ezer forintot egy gyomaendrődi férfitól – írja az Index.

A portál úgy tudja, a vádlott épp a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában tengette büntetését, ahonnan 2017. július 14. és 18. között többször felhívott telefonon egy gyomaendrődi férfit, és pénz-, illetve tárgynyereményre való hivatkozással megtévesztve különböző összegeket csalt ki tőle.

A férfi, amikor először felhívta áldozatát, álnéven mutatkozott be és egy szerencsejátékokat szervező cég munkatársának adta ki magát. Azt állította, hogy a sértett százezer forint készpénzt és egy 150 ezer forint értékű mobiltelefont nyert egy sorsolásos játékban, a nyeremény kézhezvétele érdekében azonban követnie kell a vádlott utasításait.

A hívást követően a sértett elment egy bankautomatához, és három alkalommal, összesen 45 ezer forinttal töltötte fel különböző hívószámú telefonkészülékek egyenlegét, majd 90 ezer forintot küldött egy bankon keresztül a vádlott barátnőjének. A vádlott ezt követően, még ugyanazon a napon rávette a sértettet, hogy két különböző telefon egyenlegét 15-15 ezer forinttal ismételten töltse fel.

A vádlott két nap múlva kereste újra a sértettet. Azzal a hamis ürüggyel próbált meg újabb összegeket kicsalni tőle, hogy egy adminisztratív tévedés miatt újra kell kezdeni a nyereményjátékot. Rávette, hogy 75 ezer forinttal töltse fel négy különböző telefon egyenlegét. Másnap reggel a sértett újabb 65 ezer forintot küldött a vádlott barátnőjének, majd a következő reggelen 75 ezer forintot adott fel a nőnek.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tettindítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére, és a több mint 220 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

 

Nyitókép: Alfahír