A bohócdoktorok ismét csokoládét gyűjtenek a beteg gyerekeknek

Egy tábla csokival a beteg gyerekekért! szlogennel hirdetett jótékonysági akciót a Karitáció Alapítvány. Az adományokat a Gyógyító Bohócdoktorok viszik majd a kórházakba.

Az idei évben is egy-egy tábla csokival lehet támogatni a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységét. Az alapítvány idén is több száz kórházban fekvő gyermek karácsonyi ünnepét szeretné boldoggá tenni azzal, hogy nekik csokoládét ajándékoz. „A családjuktól elszakítva, magányosan, az otthon melegét nélkülözve ünneplő gyerekek karácsonya is szebbé válhat” – írja az alapítvány közleményében. A csoki mellé várnak egy-egy szép üzenetet, rajzot, vagy verset, melyet eljuttatunk a korházakba. „A jókívánság sokat jelent azoknak a bent fekvőknek, akik hónapokon át küzdenek gyógyulásukért. Közösen éreztetjük, hogy nincsenek egyedül, és hogy milyen sokan gondolnak rájuk, ezáltal erőt tudnak meríteni, ami segíti őket a nehéz mindennapokban” – fogalmaznak.

A csokigyűjtés kapcsán fontos a szavatosság: a gyerekek egészsége érdekében kérik, hogy a csokigyűjtésbe csak olyan édességet adományozzunk, amely még legalább 3 hónap szavatossággal rendelkezik. Az akciót bővebben az alapítvány honlapján lehet megismerni.

Az adományokat december 15-ig fogadják a bohócdoktorok a Karitáció Alapítvány irodájában (Kálvária tér 31., nyitva kedd-csüt.: 9-15 óra között, tel: +3630/682-2044).

Keresnek ugyanakkor további gyűjtőpontokat: boltosok, pedagógusok és cégek jelentkezését várják, akik az ott helyben az összegyűjtött táblás csokoládét a központba juttatják. Jelenleg az alábbi gyűjtőhelyek elérhetőek még a központon túl:

 • CLUB 43 pizzéria
  Deszk, Alkotmány u. 47.
 • Hacuka a jótett-hely
  Szeged, Kálvária tér – Remény u. sarok
 • Meló-Depó Iskolaszövetkezet
  Szeged, Vitéz utca 22.
 • PAKS FM
  Paks Kereszt u. 25/a.
 • Baan’s Kitchen
  Szeged, Nagyáruház, Passage sor (Aradi vértanúk tere 4.)
 • Helen Doron Nyelviskola
  Szeged, Honvéd tér 5/B.
 • Zentai Tamás
  +36 30 336 9038