95 ezer forint az átlag szegedi albérletár

Szegeden 95 ezer forint egy átlagos albérlet ára, amely hét százalékkal nőtt az elmúlt egy évben. Ezzel egyébként egyetem ide vagy oda, a középmezőny tetején vagyunk, Debrecenben és Kecskeméten kell hasonló szinteken csengetni annak, aki lakást bérelne, a fővárosi árak több mint másfélszer ekkorák – derült ki az Ingatlan.com felméréséből, amit az Index szemlézett.

Illusztráció: 24.hu

Nyolcvantól egészen kétszázezerig és még a fölött is találunk albérletet Szegeden. Az utóbbi években hét százalékkal drágultak meg a szegedi lakáskiadások, ezzel 95 ezer az átlag havi költség – derült ki az Ingatlan.com friss elemzéséből, amelyet az Index közölt. A készítők a szezon indulásával azt is kimutatták, évek óta erős a kereslet a kiadó ingatlanokra, márpedig a bérleti díjakat elsősorban ez határozza meg.

 

 

Szeged egyébként a középmezőny tetején helyezkedik el a 95 ezres átlaggal, alatta egy masszív 85-90-es sávval, nagyjából egy szinten Debrecennel és Kecskeméttel. De például Veszprémben vagy Székesfehérváron már 25-30 ezerrel is többet kérnek el a lakhatásért, míg a fővárosban több mint másfélszerese az ár, átlagban 160 ezer forint.

(Index)