9000 forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok a kormánytól szeptember 30-ig

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – mondta a miniszter, jelezve továbbá, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll -, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

Érdekes az időzítés, hogy a kormány miért pont az önkormányzati választások előtt két héttel próbálja kiszórni a dübörgő gazdaság nyugdíjas állampolgárokra jutó javait.

A 444 a rezsi kapcsán az is hozzáteszi, hogy bár Magyarországon, az államilag rögzített rezsiárak a kormány állítása szerint kedvezményesek, többször is meghaladták a világpiacilag indokolt árszintet. (via MTI, 444)

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI