60 magyar tanárt vitt el eddig a koronavírus

Bár ide vonatkozó hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy mindeddig hatvan tanár halt meg a koronavírus-járvány alatt.

Szabó Zsuzsa arról is beszélt, hogy egy belső felmérésük szerint a hazai tanárok 70%-a tartja fontosnak az oltást, és e szerint nem is javasolják még az iskolák újranyitását. Az oktatási intézmények üzembe helyezése szerinte akkor jöhet el, amikor a pedagógusokat már mind beoltották.

Az érettségivel kapcsolatban azt mondta, „több változatra van szükség ebben a helyzetben”, és pontosan tudnia kellene a diákoknak, a tanároknak és a szülőknek, hogy mi vár rájuk, aszerint, hogyan változhat a járványhelyzet. Akár azt is elképzelhetőnek tarják, hogy az éves munka alapján ajánlanának meg egy érettségi jegyet a diáknak, s csak azon tárgyakból volna szóbeli vizsga, amelyek szükségesek a felvételihez. „Nem lehet úgy versenyhelyzetben a legjobb állapotra felkészülni, ha nem tudjuk, hogy mikor kell azt produkálni” – mondta.