430 millió forintból újul meg hat idősek klubja a városban

A felújítás után a hat klubnak és a Kaszás utcában idén átadott idősek klubjának köszönhetően minden igényt kielégítő lesz az idősek ellátása Szegeden  – írja a Szeged.hu.

Az idősek nappali ellátóhelyének korszerűsítésére pályázaton nyert pénzt a kistérségi társulás, így az Alsókikötő soron és a Dáni János utcában augusztus végén, a Gáspár Zoltán, a Kereszttöltés, a Kossuth Lajos sugárúton szeptember végén, valamint a Bölcs utcában október elején adták át a munkaterületet.

„A hat beruházás kiviteli jogát három különböző cég nyerte el, nekik a szerződés szerint öt hónap áll rendelkezésre a munkálatok elvégzésére. A munkaterület átadása után azonban máris derültek ki előre nem látható műszaki problémák, amelyek újabb plusz munkát és kiadást jelenthetnek, de bízunk benne, hogy a szűk féléves határidő így is elég lesz arra, hogy befejezzék a nyertesek az összes beruházást” – mondta Csúcs Áron, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás igazgatója.

A 430 millió forintból hőszigetelik az épületek homlokzatát. Lesz, ahol kicserélik a nyílászárókat, felújítják a gépészetet és az elektromos hálózatot. Festenek is, és kicserélik a fal és padlóburolatokat. A helyszíneken elvégzik az akadálymentesítést, és mind a hat klubba új bútorokat vásárolnak. A munkálatokkal 2021 márciusáig kell végeznie a kivitelezőknek.

Ahhoz, hogy a munkák elkezdődhessenek, biztosítani kellett több száz idős ember átmeneti elhelyezését. Erre az IKV Zrt. három csereingatlant biztosított a Vértói út 3. szám alatt, Kiskundorozsmán a Balajti utcában és az Alsókikötő sor 6. szám alatt.

Fotó: Iványi Aurél / Szeged.hu