40 ezer ügyfél maradt áram nélkül a viharban

Negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet a hétfő délutáni vihar a Dél-Alföldön, kétharmaduknál estére helyreállították a szolgáltatást a Nemzeti Közművek (NKM) munkatársai – tájékoztatta az energetikai cég az MTI-t.

A közlemény szerint a több helyen 110 kilométeres széllel érkező vihar elsősorban Szegedet és térségét érintette, emellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig is károkat okozott. A letört ágak és a tövestől kifordult fák gyakran a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. Hétfőn este még több mint 12 ezer ügyfélnél nincs áram.

Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását és a helyreállítást. Az ügyfélszolgálat is emelt létszámmal dolgozik, már több mint ezer hibabejelentést fogadtak. A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a leszakított vezetékek megközelítése életveszélyes .

 

Nyitókép: leszakadt vezeték a szegedi Feketasas utcán 2019. szeptember 9-én. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]