40 embert küldött el az algyői önkormányzat

Egyik napról a másikra 40 embernek mondtak fel az algyői önkormányzat turisztikai cégénél – írja a Rádió7 a Vásárhely24 nyomán.

A vásárhelyi kormánypárti lap úgy tudja, hogy a legtöbb dolgozót a Gyevitur alá tartozó Levendula Hoteltől küldik el. A hírportál emlékeztetett arra, hogy Molnár Áron független polgármester egy hete még 300 millió forintos költségvetési átcsoportosításról beszélt annak érdekében, hogy minél több önkormányzati dolgozó maradhasson állásában.

A hírt a korábban a polgármester csapatában induló Oláh Dániel önkormányzati képviselő is bírálta. „Én magam is értetlenül állok a történtek előtt, mivel a legutóbbi képviselői egyeztetésen (ez e hét hétfőn este lehetett), úgy váltunk el egymástól, hogy az önkormányzati társaságoknál nem lesz csoportos létszámleépítés, »senkit nem hagyunk az út szélén« – fogalmazott.

Molnár az üggyel kapcsolatban videóban beszélt arról, hogyan jutottak idáig. A 25 perces felvételen a polgármester azt mondja, két hónapja mindössze a közétkeztetésből van bevétele a 62 főt foglalkoztató cégnek, ezért szükséges a leépítés.

A döntés hátterében az is állhat részben, hogy felreppent hírek szerint a kormány különleges gazdasági övezetté nyilváníthatja az Algyő körüli olajvidéket, ezzel jó részét elvéve a település adóbevételeinek.