39 kilométernyi kamion vár az M43-ason arra, hogy elhagyhassa Magyarországot

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre a gyulai és az ártándi határátkelőnél is.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután közölte, az M43-as autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. A személyforgalomban a kilépőoldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki: hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamionforgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását – tudatta a százados.

A fuvarozók közül, akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős, akár hatórás várakozási idővel számolhatnak. Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.

Rendőr vizet ad egy várakozó kamion vezetőjének a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely közelében, az M43-as autópályán 2020. március 20-án. Ezen a napon tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak. Több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. Fotó: Rosta Tibor / MTI

A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre – mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát  kell várakozniuk a teherfuvarozóknak. (via MTI)

 

Nyitókép: kamionok várakoznak a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely közelében, az M43-as autópályán 2020. március 20-án. MTI/Rosta Tibor