37 990 forintba kerül Szeged legdrágább hamburgere

Fotó: Famous

A világ tizedik legdrágább hamburgerénél nem csak Szegeden, de egész Magyarországon nem találni borsosabb árút. Ettől persze még nem lesz feltétlenül jó egy burger, de a “feltaláló” Famous-csapat nem metrós húspogácsával és vecsési káposztával akar elkápráztatni minket.

November 18-án színre lépő új ételükben a következőkkel találkozhatunk:

  • fekete briós zsemle;
  • hamburgerhús a világ legnemesebb marhájából, WAGYU fartőből készítve, himalájai sóval és tört tarkaborssal;
  • vajpuha magyar hízott libamáj fokhagymával;
  • szarvasgomba fűszerként;
  • francia roquefort kéksajt;
  • klasszikus barnamártásból és portugál vörösborból készített madeira mártás.

Ja, és a húst aranylappal vonják be, ami a Famous állítása szerint a tagadhatatlan luxiérzésen túl még egészséges is. De jár még a burger mellé egy üveg Louis Francois President nyers pezsgő, aranybarnára sült parmezános burgonya, és fokhagymás majonéz. Továbbá az első tíz vásárló sapkát is kap, meg kiteszik őt a Famous Insta-oldalára (ne feledjük: amiről nincs Insta-kép, az nem történt meg).

„Egy idea egy kompromisszumok nélküli világban. Egy egyedi lehetőség a gasztronómia élvonalában. Egy tökéletes harmóniát képviselő burger, mely az ételek király kategóriájában is labdába tud rúgni” – írják a burgerről, ami egyébként a HUNDREDBUCK$BURGER néven keresendő, és melyről a Telex Szegedről elszármazott újságírója is beszámolt. Ez utóbbi itt olvasható.

 

Frissítés (október 30. 8:51): az igazság az, hogy a Baan’s Kitchennek is van egy hasonló árú terméke, melyre olvasónk hívta fel figyelmünket: Nemzethy BurgNER néven akár 47 000 forintot is kiadhatunk – a semmire, burgert ugyenis nem kapunk érte. Az étterem honlapja szerint ebből a pénzből Lamborghinire gyűjtenek, mellyel kiszállítanak majd.