27 milliárdos kötvénykibocsátás volt a Pick Szeged Zrt-nél

A Pick Szeged Zrt. is részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, amelynek keretében a társaság 26,99 milliárd forint friss forrást von be – írja a Portfolio.

A Magyar Nemzeti Bank 2019 nyarán indította el 300 milliárd forint keretösszegű, vállalati kötvényvásárlási programját Növekedési Kötvényprogram néven. Az ebben való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings az elmúlt hónapokban sorra végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését, majd szeptemberben publikálta a Pick Szeged Zrt. értékelését, amelynek során a vállalat BB- besorolást kapott, stabil kilátások mellett, míg a cég kötvényei BB- minősítést kaptak.

Nemrég pedig meg is jött a bejelentés, mely szerint a Pick Szeged Zrt. december 4-én sikeres kötvényaukciót hajtott végre. A társaság kötvényei (PICKNKP29I) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja december 6., a kötvény lejárata pedig 2029 ugyanezen napja. A felajánlott mennyiség névértéken 28,5 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 33,25 milliárd forint, jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken 27 milliárd forint, a bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 26,99 milliárd forint.

A társaság kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 2 százalék. Az átlagos eladási ár 99,9879 százalék, az átlaghozam 2,0013 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap 1,27 százalék. Felár, HUF swaphoz képest 73 bázispont.