22 ezer fát és olcsóbb parkolást ígért Nemesi

A Fidesz-KDNP támogatta jelölt azt mondta, az ipari park és a kapcsolódó infrastruktúra kialakításához szükséges források az uniós területfejlesztési programban és a Modern Városok Programban rendelkezésre állnak. Nemesi Pál programjáról tartott sajtótájékoztatót.

Jobb szervezéssel, informatikai megoldásokkal fejleszthető az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás. A munkavállalók egészségügyi állapotának javítása versenyelőnyt is jelenthet – közölte. A mai napon Szabó Bálint által visszalépésre felszólított polgármesterjelölt szerint nem szabad megfeledkezni az idősekről, számukra a gyógyszer-házhozszállítás megszervezése és vészhívórendszer kiépítése jelenthet segítséget. Az egykori 1-es kórház épületében időskori ellátóközpontot alakítana ki.

Nemesi beszélt a szegedi közlekedés helyzetéről is. Szerinte nem túl nagy beruházással kezelhető lenne, elmondása szerint szükség van új parkolóház kialakítására és a parkolási díjak csökkentésére. A lakótelepeken is növelni kell a parkolóhelyek számát, de ez nem mehet a zöldterületek rovására, ugyanakkor elengedhetetlen a külvárosi tömegközlekedési járatok sűrítése. A közlekedésfejlesztés mellett a harmadik híd megépítése a város jövőképe szempontjából is meghatározó – mondta. Az nem derül ki, hogy a több autóst a Belvárosba vonzó olcsóbb parkolás és a több parkolóhely hogyan enyhítené az egyre nagyobb autósforgalmat, vagy hogy ha nem zöld területekre, akkor hová férne még több parkolóhely a lakótelepeken.

A polgármesterjelölt biztonsági kamerarendszer is telepítene a lakótelepi közterületekre és a lakóközösségekkel együttműködve a lépcsőházakba. Szegedi cégek bevonásával korszerűsítené a játszótereket, valamint 22 ezer fa ültetését tervezi a város közigazgatási határain belül a következő öt évben.

Nemesi Pál hangsúlyozta, ezek a programpontok a szegediek érdekét szolgálják és az augusztus közepén indított Párbeszéd Szegedért 2019 konzultáció alapján – melyre eddig 31264 helybeli válaszolt – elnyerték az emberek jelentős részének támogatását. Azt egyébként nem tudni, hogy támogatás alatt mire gondol, hiszen attól, hogy valaki kitölt egy kérdőívet, melyben olyan banális kérdések vannak, mint hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy Szegedre ne telepíthessenek illegális bevándorlókat?” vagy hogy „Támogatja-e a külvárosi közlekedési járatok sűrítését?”, nem feltétlenül lesz támogató, hiába ért egyet. (via MTI)

 

Nyitókép: Nemesi Pál beszédet mond egy fórumon 2019. szeptember 25-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI