2,1 milliárd forintból fejleszt atlétikai pályákat a kormány Szegeden

Kormányzati támogatással 2,1 milliárd forintból két atlétikai pálya fejlesztése indulhat el Szegeden, a Modern városok program keretében – írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés

A SZVSE-pálya felújítása és az egyetemi sportközpont területén egy új atlétikai centrum kialakítása kapcsolódik a városban folyó sportberuházásokhoz: az ifjúsági centrum és a fedett uszoda építéséhez.

Az SZVSE – a város által évtizedek óta magára hagyott – sporttelepén 550 millió forintból nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező modern pályát alakítanak ki. Építenek egy diszkosz és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót, két súlylökő-pályát, és teljes atlétikai eszközgarnitúrát kap a létesítmény – közölte az egykori válogatott kézilabdázó és a Fidesz hely elnöke, Bartók Csaba.

 

A Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező futópályát, valamint egy hatsávos, 80 méteres futópályát, egy magasugróhelyet, diszkosz és kalapácsvető dobópályát, két súlylökő-pályát alakítanak ki. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében épül egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is – ismertette a fejlesztés részleteit Bartók Csaba.

A fideszes politikus kitért arra, a helyi fejlesztésekben csak a polgári, jobboldali kormányra számíthatnak a szegediek. A szocialisták soha annyi beruházást nem hoztak a városba, mint amennyit 2010 óta a kormány. “A nagyszabású fejlesztéseket, a város arculatát meghatározó beruházásokat csak a polgári kormánytól remélhetjük” – tette hozzá.

A SZVSE-pálya az 1970-es években. Fotó: Varga János / Fortepan

Kérdésre válaszolva Bartók Csaba elmondta, a beruházások tervei már elkészültek. A SZVSE sporttelepének fejlesztése csak a pályát érinti, így azt hamarabb birtokba vehetik majd a sportolók, de reményei szerint már akár jövőre meg is valósulhatnak a beruházások. (MTI)

 

Nyitókép: a SZVSE-pálya az 1970-es években. Fotó: Varga János / Fortepan