146-tal száguldott jogsi nélkül az 55-ösön

Vezetői engedély nélkül közlekedett és a sebességhatárt is túllépte egy személyautó vezetője szombaton az 55-ös főúton – írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen hajt végre ellenőrzést. A napokban is sebességmérést végeztek az 55-ös számú főúton, amelynek során egy gépjárművezető a megengedett 90 helyett 146 km/h-val közlekedett. A járművet megállították, a benne utazókat igazoltatták. A járőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért vele szemben az egyenruhások helyszíni- és közigazgatási bírságot szabtak ki.

Fotó: police.hu

A hatóságok felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A rendőrség ismételten kéri, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat, az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.