12 Instagram-oldalon tájékoztat a jogi kar

A járvány miatt nem volt lehetőség személyes előadást tartani a hallgatóknak, ezért az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara több, erre a célra létrehozott Instagram-oldalra költöztette tanulmányi tájékoztatóját. A céljuk az volt, hogy figyelemfelkeltően és érdekesen csomagolják be a legfontosabb információkat.

Az első egyetemista napok előtt rengeteg információ ömlik a gólyákra, így nincsenek könnyű helyzetben a karok, akik olyan hasznos tudnivalókat szeretnének átadni az egyetem és a hallgatói lét működéséről, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a későbbiekben. Idén tovább nehezítette a helyzetet, hogy a pandémia miatt a tanulmányi tájékoztatót még a megszokott, személyes előadás formájában sem lehetett megtartani. A szegedi jogi kar erre a célra keresett új felületet, amely kellően megragadja a hallgatók figyelmét és időtálló, akár év közben is segítséget tud nyújtani.

A megoldást végül a volt szegedi hallgatók által alapított Four Creation készítette. Az SZTE évek óta veszi igénybe a reklámügynökség segítségét, akik, tekintettel arra, hogy néhány éve még maguk is SZTE-sek voltak, hatékonyan tudják megszólítani az egyetemista és a felvételiző korosztályt. Ezúttal az Instagramot ajánlották a jogi kar figyelmébe, ami sokkal inkább jelen van a felvételiző korosztály mindennapjaiban, azonban a platformot egy új, szokatlan formátumban használták a projekthez:

A tanulmányi tájékoztató az általuk Instakalauznak keresztelt, összesen 12 db új oldalra került, amelyek mind egy-egy fontos egyetemi felületet, vagy egységet mutatnak be. Minden oldalra 9 db képet töltöttek fel, ami az oldalon egy nagy grafikát ad ki, míg a fontos információkat a képek leírásaihoz töltötték fel. Az oldalak közötti navigációt az Instagram jelölés funkciója segíti, így a hallgatók keresés nélkül navigálhatnak az oldalak között.